Ga naar de inhoud
Verborgen onder spullen

Politie was drie keer in huis waar gewurgde Gita bleek te liggen

Gita Reyers

De politie is vorig jaar meerdere keren in een huis in Den Haag geweest waar uiteindelijk de wekenlang vermiste Gita Reyers dood op de bank bleek te liggen. Pas bij het derde politiebezoek werd haar lichaam gevonden onder een stapel spullen.

Dat bleek vandaag tijdens de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Den Haag. De 35-jarige Gita werd op 9 oktober vorig jaar door haar familie als vermist opgegeven. Op 24 oktober vond de politie haar, ze bleek te zijn gewurgd. 

De 26-jarige Boris S. uit Zoetermeer wordt ervan verdacht de vrouw te hebben gedood. Volgens diverse buren had S. deels zijn intrek in het huis aan de Wognumstraat genomen. De twee hadden een relatie.

Mogelijk al drie weken dood

Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan wanneer de vrouw precies is overleden. Mogelijk was ze al twee of zelfs drie weken dood voordat ze werd gevonden.

Overleden
Lees ook:
Overleden vrouw Den Haag blijkt vermiste Gita (35)

De officier van justitie is ervan overtuigd dat het lichaam al die tijd in de woning heeft geleden. "De politie vond haar pas na drie uur zoeken. Ze lag onder een enorme stapel rotzooi op de bank."

De advocaat van verdachte S. vroeg de rechtbank zijn cliënt vrij te laten uit de cel. Volgens haar is allesbehalve duidelijk dat hij iets met de dood van de vrouw te maken heeft. S. had aangegeven dat hij het slachtoffer al een tijd niet meer had gezien.

DNA en sporen

De advocaat vraagt zich ook af of het lichaam van de vrouw wel in de woning was toen de politie daar was. "Hoe kan er twee keer urenlang gezocht worden en ziet of ruikt niemand iets?"

De rechtbank ziet voldoende reden om S. voorlopig in de cel te houden. Zo is bijvoorbeeld het DNA van S. in de nek van de vrouw gevonden. Ook zijn er sporen van hem in het huis gevonden waar het lichaam lag.

Man
Lees ook:
Man dood gevonden in woning Assen: 'Hij heeft er wel een jaar gelegen'