Ga naar de inhoud
Beperkt inloggen

Dag 1 van aangifte, Belastingdienst kampt direct met storing

Beeld © ANP

Het is vandaag 1 maart, de eerste dag dat je je aangifte voor de inkomstenbelasting weer kunt doen. Er is alleen één probleem: de Belastingdienst kampt met een storing.

"Door een technische storing lukt het momenteel niet om in te loggen op Mijn Belastingdienst. We verwachten het probleem snel te kunnen oplossen. Onze excuses voor het ongemak", stond er vanmorgen vroeg op de website van de dienst te lezen. Intussen is de status van de storing veranderd in 'Mijn Belastingdienst momenteel beperkt beschikbaar'.

Gegevens bewaard gebleven

Slecht nieuws dus voor vroege vogels die hun aangifte zo snel mogelijk rond hadden willen krijgen. Voor degenen die al ingelogd waren en al gegevens hadden ingevuld, is er niets aan de hand, verzekert de fiscus. De gegevens zijn bewaard gebleven en je kunt als de storing opgelost is gewoon verder gaan met invullen.

De Belastingdienst verwachtte de storing voor 11.00 uur te hebben opgelost. Dat is niet gelukt. De mededeling op de website is nu: 'We verwachten dat u spoedig weer kunt inloggen op Mijn Belastingdienst'.

Een woordvoerder van de fiscus meldt dat nog niet bekend is wat de oorzaak van de problemen is. Er komen wel aangiften binnen, maar het lukt niet bij iedereen.

Belastingaangifte
Lees meer
Belastingaangifte in coronatijd: hier moet je op letten