Ga naar de inhoud
Code geel

Dichte mist in bijna het hele land, soms nog geen 100 meter zicht

(Archieffoto) Beeld © ANP

Het KNMI heeft voor bijna het hele land code geel afgegeven vanwege dichte mist. Op sommige plekken is het zicht minder dan 100 meter. Alleen in Limburg worden geen problemen verwacht.

Gisteravond begon de mist al in Noord- en Zuid-Holland, Friesland en Flevoland. Later op de avond breidde de mist zich landinwaarts uit. Het KNMI waarschuwt dat door het slechte zicht gevaarlijke rijomstandigheden kunnen ontstaan.

Ook is het koud en is de lucht vochtig, waardoor automobilisten hun ruiten moeten krabben. In de loop van de ochtend lost de dichte mist op.

Dit is het zicht in jouw omgeving:

Morgen overdag houden we lang last van laaghangende bewolking – in de noordelijke helft van het land blijft die mogelijk de hele dag aanwezig. "Het wordt maximaal 10 graden, in het noorden een graad of 7", zegt meteoroloog Brian Verhoeven van Buienradar. "Als de mist hardnekkig blijft, zelfs nog wat lager."

Zon vaker te zien

Na het weekend laat de zon zich vaker zien, zegt Verhoeven. Dinsdag is het zonnigst, woensdag de warmste dag. Dan wordt het gemiddeld 14 graden.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur vermoedelijk weer omlaag. Zoals het er nu uitziet kan het volgend weekend 's nachts weer een paar graden vriezen. "Maar de verwachtingen op zo'n lange termijn zijn nog onzeker", zegt Verhoeven.

Het
Lees ook:
Het weer als een achtbaan: eerst mist, dan zon, het wordt warmer, dan kouder