Ga naar de inhoud
Twee gezichten

Het weer als een achtbaan: eerst mist, dan zon, het wordt warmer, dan kouder

Beeld © AFP

We hebben een weekend met twee gezichten voor de boeg. Beide dagen beginnen met mist, in de loop van de dag breekt de zon door.

Deze ochtend begon grijs met plaatselijk dichte mist en lage bewolking. In de loop van de dag laat de zon zich wat vaker zien.

"Maar op plekken waar de zon niet doorbreekt, blijven de temperaturen laag", zegt  meteoroloog Brian Verhoeven van Buienradar. "Aan zee of rond het IJsselmeer wordt het mogelijk niet veel warmer dan 4 graden."

De huidige temperatuur in Nederland:

Aankomende nacht is het koud met temperaturen tegen het vriespunt. Richting het zuidoosten kan het kort licht vriezen. "Morgenochtend begint opnieuw grijs met mist en laaghangende bewolking. In de loop van de dag breekt in het zuiden de zon door, terwijl het in de noordelijke helft bewolkt blijft. Het wordt maximaal 10 graden, in het noorden een graad of 7. Als de mist hardnekkig blijft, zelfs nog wat lager."

Woensdag warmste dag

De dagen na het weekend laat de zon zich vaker zien, zegt Verhoeven. Dinsdag is het zonnigst, woensdag de warmste dag. Dan wordt het gemiddeld 14 graden.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur vermoedelijk weer omlaag. Zoals het er nu naar uitziet kan het volgend weekend 's nachts weer een paar graden vriezen. "Maar de verwachtingen op zo'n lange termijn zijn nog onzeker", zegt Verhoeven.