Ga naar de inhoud
Mogelijk een boete

Politie kijkt of Baudet coronaregels overtrad op Urk

Beeld © ANP

Het OM heeft de politie gevraagd om te onderzoeken of Thierry Baudet tijdens zijn bezoek aan Urk de coronaregels heeft overtreden.

Het bezoek van Baudet bracht afgelopen week honderden mensen op de been in Urk. De Forum voor Democratie-leider droeg geen mondkapje en liet zich met veel mensen gearmd op de foto zetten. Daarna ging hij met zijn campagneteam naar een visrestaurant om daar haring te eten, terwijl veel Urkers binnen aan tafeltjes gingen zitten. 

Op Twitter liet Baudet dat ook zelf zien:

Mogelijk strafbare dingen gebeurd

Tijdens het bezoek is niet ingegrepen door politie of handhavers. Burgemeester Cees van den Bos was ontstemd over het verloop van het bezoek. Het OM wil weten of Baudet welbewust de coronaregels heeft overtreden. Het zou ook kunnen dat anderen hem in die situatie hebben gebracht. De voorman van FVD kan een coronaboete krijgen.

Volgens een woordvoerster van het OM leek het in Harderwijk en Veenendaal, waar Baudet ook op bezoek kwam, veel beter te gaan. Maar beelden van het bezoek aan Urk lijken te laten zien dat daar mogelijk strafbare dingen zijn gebeurd, zegt zij. 

Thierry
Lees ook:
Thierry Baudet: 'Alle coronamaatregelen moeten verdwijnen'