In Gelderse Wijchen

Pakketbezorger (19) die twee keer over man heenreed verdacht van opzet en doodslag

25 februari 2021 15:20 Aangepast: 26 april 2021 11:08
De aanrijding was midden in een woonwijk. Beeld © 112Nieuwsgroep

De 42-jarige Sebastiaan uit het Gelderse Wijchen overleed afgelopen november na een uit de hand gelopen verkeersruzie. De 19-jarige verdachte Tarik O. wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van opzet, doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Getuigen van het ongeluk verklaarden dat de verdachte te snel door de woonwijk reed. Sebastiaan liep daar met zijn vrouw en hondje en zou hem daarop hebben aangesproken, waarna de situatie volgens de ooggetuigen uit de hand liep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honderden mensen de straat op voor doodgereden Sebastiaan

O. reed Sebastiaan aan, waardoor hij een stuk werd meegesleurd op de motorkap. Toen het slachtoffer onder de auto terechtkwam, zou de pakketbezorger de bus in z'n achteruit hebben gezet en nogmaals over de man heen zijn gereden. Sebastiaan overleed op straat, voor de ogen van zijn vrouw.

Honderden mensen herdenken

Dezelfde week gingen honderden mensen in Wijchen de straat op om de 42-jarige Sebastiaan te herdenken. Dat zie je in onderstaande video:

Foto's van Sebastiaan zijn geprojecteerd op een muur. Voor zijn foto een grote bloemenzee, die continu wordt aangevuld. En brandende kaarsen. Zo zag het einde van de stille tocht voor de doodgereden Sebastiaan eruit.

Het Openbaar Ministerie verdenkt O. onder meer van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval, zei de officier van justitie vandaag tijdens de eerste voorbereidende zitting. De officier noemt het een 'dieptrieste zaak'. 

'Opzettelijk aangereden'

"Dit had ons allemaal kunnen overkomen. Het is schokkend dat iemand die de verkeersveiligheid wilde aankaarten, op zo'n manier overlijdt." O. wordt ervan verdacht Sebastiaan opzettelijk te hebben aangereden, nadat hij was aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van fatale aanrijding Wijchen naar onderzoeksrechter

De officier stelde voor met een schouw de omstandigheden van de fatale aanrijding te reconstrueren. De rechtbank ziet daar vooralsnog geen aanleiding toe, maar kan daar op een later moment nog op terugkomen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende zitting is. Het gaat dan om opnieuw een inleidende zitting, wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Bekijk ook: Voor de rechter: dit gebeurt er tijdens een strafzaak

Cassatie, seponeren, requisitoir, deze termen komen vaak voorbij als een strafzaak in het nieuws is, maar wat betekenen ze nou precies? In deze video leggen we uit hoe het strafrecht in Nederland werkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore