Effecten avondklok

Van Dissel: lockdown voorkwam zo'n 41.000 ziekenhuisopnames

24 februari 2021 11:42 Aangepast: 24 februari 2021 11:55
Jaap van Dissel (RIVM) Beeld © ANP

De lockdown heeft sinds half december ongeveer 41.000 ziekenhuisopnames voorkomen, vertelde Jaap van Dissel van het RIVM vandaag in een presentatie aan Tweede Kamerleden. Dat is inclusief de effecten van de avondklok en het advies om thuis nog hooguit één persoon per dag te ontvangen. Die maatregelen gingen een maand geleden in.

Volgens de directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM zijn op de ic's circa 6300 opnames voorkomen door alle beperkingen. In de periode waar Van Dissel het over heeft, werden ruim 2500 ic-opnames gemeld. Dat hadden er dus meer dan drie keer zoveel kunnen zijn.

Bekijk ook: Dit zijn de nieuwe versoepelingen

Premier Rutte en minister De Jonge maakten gisteren nieuwe versoepeling bekend.

In totaal werden sinds half december iets minder dan 15.000 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Zonder de lockdown waren dat er volgens de berekeningen van het RIVM dus veel meer geweest. Het instituut houdt ten aanzien van de vermeden opnames een marge aan. De werkelijke aantallen kunnen 5 procent hoger of lager liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bijna overal positieve coronatests, bekijk hier de cijfers in jouw gemeente

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore