In een jampotje

Flessenpost uit Helmond bereikt Engelse kust: ‘Nooit verwacht’

23 februari 2021 23:41 Aangepast: 24 februari 2021 13:45
Agnes en haar collega's besloten wensen voor deze coronatijd op papier te zetten. Beeld © Agnes van Os

Wie weleens aan de kust loopt, heeft vast eens gehoopt het te vinden: flessenpost. Het jampotje van de collega's van kinderopvang de Sleutel uit Helmond werd gevonden, aan de andere kant van de Noordzee op het strand in Gorleston.

'We hebben wel wat behoefte aan positivisme in deze coronatijd', dachten eigenaresse Jenny en haar collega's. Dus besloten ze samen wensen op te schrijven, omdat ze hopen dat alles snel weer zo loopt zoals het voor corona was.

In eerste instantie was het plan om een wensballon de lucht in te sturen. "Maar dat ding vloog gelijk in brand", lacht Agnes, een van de medewerkers van de opvang. "We wilden niet opgeven, we moeten positief zijn, toch?"

'Ik wens dat corona snel voorbij is'

Op initiatief van eigenaresse Jenny besloten de collega's om de brieven in een jampotje te stoppen. De flessenpost werd vanuit de haven in Scheveningen de Noordzee ingegooid. 

De briefjes, met teksten als 'Ik wens dat corona snel voorbij is' en 'Ik wens een gezellig 2021 met veel dansjes', kwamen twaalf dagen later aan in Engeland. De jampot werd gevonden door Lee, die werkzaam is bij de reddingsbrigade.

Het jampotje werd vanuit de haven in Scheveningen de Noordzee ingegooid. Het jampotje werd vanuit de haven in Scheveningen de Noordzee ingegooid.

Jongensdroom

Tegen de lokale krant noemt hij zijn vondst 'een jongensdroom'. "Ik was echt enthousiast, het was alsof ik weer een kind was", zegt Lee. "Ik opende het potje en alle papieren vlogen eruit. Ik moest ze over het strand achtervolgen."

Lee belde het nummer dat op een van de briefjes geschreven stond, en kreeg contact met de kinderopvang in Helmond. "Dit hadden we natuurlijk niet verwacht", zegt Agnes. "We waren natuurlijk wel van tevoren grapjes aan het maken: 'je weet maar nooit'."

Het contact tussen beide kanten van de zee wordt warm gehouden. Lee raakte zo enthousiast van het idee, dat hij nu ook een kinderopvang in Norfolk inspireert om wat wensen in de flessenpost op te sturen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore