Levend gevonden

Omwonenden geschokt door baby in vuilcontainer: 'Maar je weet niet wat er is gebeurd'

22 februari 2021 15:06 Aangepast: 10 maart 2021 15:07
Een omwonende van de plek waar de baby werd gevonden. Beeld © RTL Nieuws

Ze zijn geschokt, de inwoners van de Amsterdam-Zuidoost. Een pasgeboren meisje werd daar gisteravond gevonden in een vuilcontainer. Een voorbijganger hoorde gehuil uit de container komen. Het meisje leefde nog en is naar het ziekenhuis gebracht. "Het is verschrikkelijk", zegt een vrouw.

Iedereen die we spreken zegt 'geschokt' te zijn. "Ik had nooit verwacht dat dit hier zou gebeuren", zeggen er meer. Maar hoe kan dit zijn gebeurd? "Ik denk dat de mensen die dit hebben gedaan echt in paniek zijn geweest", zegt iemand.

'Wat voor moeder ben je?'

Een andere dame die we spreken zegt ook dat ze het verschrikkelijk vindt. Maar ze wil niet te snel conclusies trekken. "Kijk, nu ga je kwaad worden op de persoon die dit heeft gedaan. Maar je weet niet wat er is gebeurd voordat ze de baby weg hebben gegooid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorbijganger hoorde gehuil in vuilcontainer, pasgeboren meisje is stabiel

De vraag blijft hoe je tot zo'n daad komt. Een andere bewoner heeft er geen goed woord voor over. "Ik dacht: wat voor moeder ben je? Ik zit echt in een shock."

Voorbijganger hoorde gehuil

De politie meldde vanochtend dat de baby in stabiele toestand is. Een voorbijganger belde gisteren rond 22.40 uur de meldkamer van de politie. De melder hoorde geluiden uit een afvalcontainer komen en vermoedde dat het een huilende baby was.

De baby werd gevonden in een afvalcontainer in Amsterdam-Zuidoost. De baby werd gevonden in een afvalcontainer in Amsterdam-Zuidoost.

De toegesnelde hulpdiensten haalden diverse vuilniszakken uit de container, waarna agenten ook een levende baby hoorden. De brandweer wist vervolgens een grote plastic tas naar boven te halen, waarin het pasgeboren meisje werd aangetroffen.

Onderzoek

Het kind werd daarna door de politie in warme jassen ingepakt en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die meer weten, of gisteren iets hebben gezien in de omgeving van de Meernhof in Amsterdam.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore