Baby in plastic tas

Voorbijganger hoorde gehuil in vuilcontainer, pasgeboren meisje is stabiel

22 februari 2021 09:54 Aangepast: 22 februari 2021 15:31
Agenten onderzoeken de omgeving van de container. Beeld © ANP/Inter Visual Studio

De baby die gisterenavond in een vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden, is een pasgeboren meisje. De politie meldt dat ze in het ziekenhuis ligt en 'op dit moment stabiel' is.

De politie gaat ervan uit dat het kindje nog geen week oud is. ''We gaan ervan uit dat de baby nog geen hielprik heeft gehad", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Grote plastic tas

Een voorbijganger belde gisteren rond 22.40 uur de meldkamer van de politie. De melder hoorde geluiden uit een afvalcontainer komen en vermoedde dat het een huilende baby was.

De toegesnelde hulpdiensten haalden diverse vuilniszakken uit de container, waarna agenten ook een levende baby hoorden. De brandweer wist vervolgens een grote plastic tas naar boven te halen, waarin het pasgeboren meisje werd aangetroffen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Levende baby gevonden in ondergrondse afvalcontainer Amsterdam

Het kind werd daarna door de politie in warme jassen ingepakt en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die meer weten, of gisteren iets hebben gezien in de omgeving van de Meernhof in Amsterdam.

De baby werd gevonden in een afvalcontainer in Amsterdam-Zuidoost. De baby werd gevonden in een afvalcontainer in Amsterdam-Zuidoost.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore