Versoepelingen

'Kappers en scholen onder strikte voorwaarden weer open, winkelen op afspraak'

21 februari 2021 19:17 Aangepast: 22 februari 2021 05:09
Premier Rutte arriveert bij het Catshuis Beeld © ANP

De middelbare scholen gaan vanaf maandag 1 maart weer gedeeltelijk open. Ook de kappers lijken onder strikte voorwaarden weer te kunnen knippen vanaf 2 maart als de huidige lockdown afloopt. De avondklok wordt verlengd met drie weken. Dat is besproken door het kabinet tijdens het Catshuisoverleg.

Het kabinet is gisteren de hele dag bijeen geweest in het Catshuis om te spreken over de coronamaatregelen. Volgens politiek verslaggever Frits Wester zal het kabinet komende dinsdag geen nieuwe maatregelen aankondigen. "Wel komen er enkele versoepelingen. Maar de avondklok, die blijft nog."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alles op alles voor de avondklok, maar werkt die eigenlijk wel?

Het lijkt erop dat in elk geval de middelbare scholen vanaf maandag 1 maart weer deels opengaan. Het zou gaan om een aantal dagen per week. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Ook MBO'ers zouden weer gedeeltelijk naar school kunnen en vooral voor jongeren zouden er ruimere mogelijkheden komen om te sporten.

Contactberoepen

Verder is besproken dat de kappers onder strikte voorwaarden weer opengaan. Of dat ook geldt voor andere contactberoepen is onduidelijk.  

Wat betreft de winkels overweegt het kabinet om winkelbezoeken op afspraak mogelijk te maken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hun leven staat stil door uitstel rijexamens: 'Geen auto, geen baan, geen uitzicht'

De huidige maatregelen lopen tot en met 2 maart. Het kabinet heeft de afgelopen dagen steeds laten doorschemeren dat als er al versoepelingen mogelijk zijn in de periode daarna, dat die slechts beperkt zullen zijn. Voor de horeca zitten er voorlopig geen versoepelingen in.

Dinsdag is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge waarin de details van de versoepelingen bekend worden gemaakt.

Bekijk ook: Kapper knipt je gelukkig

Misschien gaan ze daarna open, maar nog zeker tot 2 maart blijven de kappers dicht, en dat is volgens deskundigen slecht voor ons welzijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore