Twee gewonden

Onderzoeksraad gaat kijken bij vliegtuig dat onderdelen verloor

21 februari 2021 14:00
Brokstukken van de Boeing vielen neer in Meerssen. Twee mensen raakten gewond. Beeld © Novum RegioFoto

Een team van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat vandaag naar Luik voor een eerste onderzoek aan de Boeing die gisteren onderdelen verloor boven Meerssen. Een voetgangster en een kind raakten daardoor gewond.

Een woordvoerster van de OVV zegt tegen 1Limburg dat gisteren meteen begonnen is met het verzamelen van de brokstukken. Nu wordt ook bij het vliegtuig zelf gekeken

Vlammen uit een motor

Het vrachtvliegtuig steeg gistermiddag iets na 16.00 uur op van Maastricht Aachen Airport. Het was onderweg naar New York, maar kwam al snel in de problemen. Ooggetuigen zagen hoe er vlammen uit een motor kwamen en daarna verloor het toestel stukken metaal, die in een woonwijk in Meerssen terechtkwamen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegtuig verliest onderdelen na start vliegveld Maastricht: twee gewonden

Daarbij raakten twee mensen gewond, een voetgangster werd geraakt door een vallend stuk en een kind verbrandde een hand aan een heet stuk metaal dat het op wilde rapen. Het toestel maakte een noodlanding in Luik.

Bijeenkomst voor inwoners

Maastricht Aachen Airport zegt tegen 1Limburg een bijeenkomst te organiseren voor inwoners van Meerssen, die zorgen en vragen hebben na het incident. Wanneer die bijeenkomst plaatsvindt, is nog niet bekend.

Op onderstaande beelden zijn de brokstukken te zien die van het vliegtuig vielen. Getuigen vertellen wat ze zagen gebeuren:

In een woonwijk in Meerssen wisten ze niet wat hen gistermiddag overkwam. Na een paar knallen te hebben gehoord, zagen ze metaalstukken uit de lucht vallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore