Fieldlab-experiment

Medewerker proefcongres Beatrixtheater positief getest op corona

21 februari 2021 11:17 Aangepast: 21 februari 2021 11:24
Bezoekers van het proefcongres in het Beatrixtheater in Utrecht. Beeld © ANP

Iemand die maandag heeft rondgelopen op het proefcongres in het Beatrixtheater in Utrecht is positief getest op corona. Dat congres met vijfhonderd bezoekers had als doel te experimenteren met grote bijeenkomsten in coronatijd.

Dat meldt RTV Utrecht en bevestigt organisatie Fieldlab aan RTL Nieuws. De organisatie weet niet waar de besmetting heeft plaatsgevonden, maar wel dat hij of zij tijdens het congres geen klachten had. Bovendien is de persoon, zoals alle bezoekers, negatief getest vóór de start van het evenement.

De medewerker kreeg na het congres klachten en is afgelopen woensdag getest. Die test bleek een dag later positief. Maandag wordt de uitslag van een tweede test bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Als aanraken weer even mag, gebeurt dat meteen: 'Ik kreeg onverwacht een knuffel'

Vanwege privacy weinig bekend

Er is niet veel bekend over de besmette persoon, vertelt de woordvoerder van Fieldlab Evenementen. "Vanwege de privacy is het volledig anoniem. We weten niet wie het is, maar we weten wel dat het een medewerker betreft en dat deze persoon niet in een van de bubbels zat." Het zou bijvoorbeeld een medewerker van de organisatie kunnen zijn, maar ook een barmedewerker, schoonmaker of iemand van het theater.

In onderstaande video zie je dat het even wennen was voor de deelnemers aan het congres van maandag, zoveel mensen bij elkaar. Maar dat de meeste mensen erg blij waren dat de anderhalvemeterregel even niet bestond:

Het congres van maandag was het eerste proefevenement. Gisteren trad cabaretier Guido Weijers op voor vijfhonderd man publiek in het Beatrixtheater. Vandaag is de eerste voetbalwedstrijd met publiek, NEC tegen De Graafschap. 

Waar het storm liep met de aanmeldingen bij andere testevenementen (waaronder een dancefeest, concert en popfestival), is dat bij de voetbalwedstrijd van vandaag nog niet het geval. Er is plek voor 1500 man in het stadion, maar er zullen 1200 deelnemers aanwezig zijn, zegt de organisatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste voetbalwedstrijd met publiek nog niet uitverkocht: 'Het loopt niet storm'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore