Megaklus in coronatijd

Senna maakt spectaculair bouwwerk van 6000 ijslollystokjes: 'Geen tel verveeld'

19 februari 2021 21:16 Aangepast: 19 februari 2021 23:27
Het bouwwerk van Senna

Bijna een half jaar werkte de 14-jarige Senna Verheijen tijdens de saaie coronamaanden aan iets spectaculairs. Dit gigantische lichaam, bestaande uit maar liefst 6000 ijslollystokjes. "Het is James Bond-acteur Daniel Craig en hij is bijna 1,80 meter groot", zegt de trotse bouwer. "Ik heb me nog geen dag verveeld."

De 14-jarige Senna Verheijen zit in de derde klas maar kan vanwege corona al weken niet naar school. "Ik mis mijn klasgenoten en het lol maken tussen de lessen door", zegt hij. 

Maar verveeld, dat heeft de tiener zich nog geen moment. Integendeel. Op aanraden van zijn moeder ging Senna vorig jaar aan de slag met ijslolliestokjes. Hoe hij er bij kwam? "De stokjes lagen op tafel en mijn moeder zei: waarom bouw je er niet iets moois van?"

Het kasteel dat Senna bouwde. Het kasteel dat Senna bouwde.

Kasteel

Zo gezegd, zo gedaan. Het begon met een kasteeltje. "Die lollystokjes haal ik bij de Action. Daar ben ik heel vaak naar toe gefietst, zo'n zes kilometer van mijn huis." Soms had hij pech. "Dan fietste ik voor niets want dan waren alle stokjes uitverkocht. Dat was dan wel balen. Ik kocht soms hele zakken vol met stokjes. Kon ik lekker vooruit."

Na het kasteel kreeg Senna de smaak te pakken. Hij wilde meer én groter. "Ik ben dol op James Bond en kijk met mijn vader vaak naar de films, Daniel Craig is mijn favoriet. Toen besloot ik hem na te maken."

Gigantische klus 

Een gigantische klus, die veel geduld vereiste. "Ik ben in maart vorig jaar begonnen. Elke dag bouwde ik. Vaak wel tweeëneenhalf uur." 

Alleen in de zomervakantie stopte hij even. Om met zijn ouders op vakantie te gaan. Het was afkicken. "Toen had ik net de benen af. Dat was een opluchting, want ik wist nu dat ik het kon." 

Nog een bouwwerk dat Senna maakte. Nog een bouwwerk dat Senna maakte.

Senna bouwde uren, dagen, weken en maandenlang. "Mijn slaapkamer stond helemaal vol met de spullen." Soms kwam nieuwsgierig bezoek even loeren. "Iedereen vond het heel gaaf om te zien. Wauw!, zeiden mensen."

Kriebelen

Nu is het af. "6000 stokjes en een paar potten lijm zitten erin." En nu? "Ik heb niet echt last van een zwart gat hoor. Ik vind het ook wel gaaf dat ik er nu eindelijk naar kan kijken. En van kan genieten. Tof dat het is gelukt."

Maar een beetje kriebelen doet het stiekem ook al weer. "Mensen vragen me nu ook om iets te bouwen. Ik zal best wel weer aan iets nieuws willen beginnen. En later lijkt het me het wel gaaf om iets met bouwkunde te gaan doen."

Het bouwwerk van Senna Het bouwwerk van Senna

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore