Social media

Kom jij stage lopen bij RTL Nieuws?

06 juli 2021 10:18 Aangepast: 16 september 2021 10:45

RTL Nieuws is op zoek naar een socialmedia-stagiair, een online alleskunner die zich helemaal thuis voelt in de journalistiek.

Ken je de weg op TikTok en volg je vernieuwende accounts op Insta? Ben jij altijd en overal online en keer jij dagelijks social media binnenstebuiten? Dan ben jij onze match made in heaven. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, hardwerkende stagiair die het social team kan ondersteunen en inspireren.

Voor onze belangrijkste online en social platforms draai je volledig mee in het social en online team. Je hebt een eigen takenpakket waarvoor je verantwoordelijk bent, waaronder het bedenken en posten van content op onze social platformen, het modereren van reacties op die content en het maken van social analyses. 

Eigen initiatief

Je werkt nauw samen met de online-, graphic- en beeldredacties en spart dagelijks met onze binnenland-, buitenland- en videoredacteuren. Uiteraard word je hierin goed begeleid, maar eigen initiatief wordt erg gewaardeerd.

Voor RTL Nieuws help je mee met het uitwerken van de social strategie. Samen met het social team zorg je ervoor dat onze nieuwsverhalen zo veel mogelijk impact en kwalitatief bereik hebben. Je helpt mee met het verzorgen van de content op onze socials, maar kijkt ook mee naar platformen waar we volgens jou op moeten inzetten. Daarnaast help je ook dagelijks bij het beheren van de socialmediakanalen. Natuurlijk kijken we ook naar de vlakken waarin jij jezelf wilt ontwikkelen.

Jouw takenpakket

 • Je ondersteunt de socialmedia-managers bij het beheren en optimaliseren van de social kanalen

 • Je maakt met ons een moderatieplan en modereert zelf waar nodig de lezers- en kijkersreacties

 • Je creëert social content die aansluit bij de visie van RTL Nieuws

 • Je denkt actief mee met creatieve en effectieve social plannen

Dit zijn wij

De RTL Nieuwsgroep is het nieuws- en weerdomein van RTL. Het omvat drie zeer goedbezochte nieuwssites en -apps op het gebied van algemeen nieuws (RTL Nieuws), financieel, zakelijk en ondernemersnieuws (RTL Z) en tech- en gadgetnieuws (Bright).

Met hét weermerk van Nederland, Buienradar, bereikt de nieuwsgroep dagelijks een miljoenenpubliek. Het aantrekken van nieuwe bezoekers en het vasthouden en verdiepen van de relatie met onze bestaande bezoekers is een belangrijke pijler bij de realisatie van onze strategie.

Dit bieden wij

 • Een fulltime stage (40 uur per week) van minimaal 5 maanden (liefst langer) vanaf oktober 2021, waarin je veel leert over journalistiek en social media. Een eerdere of latere startdatum is, in overleg, wellicht mogelijk. 

 • Je werkt deels op onze redactie in Hilversum en deels thuis 

 • Je krijgt een passende stagevergoeding (afhankelijk van je opleiding)

Jij hebt

 • Een relevante mbo- of hbo-opleiding of universitaire studie in de richting van journalistiek of online media

 • Zelf al heel wat uren op social media doorgebracht

 • Een actieve, leergierige houding en geen problemen met (korte) deadlines 

 • Ervaring en interesse in het gebruik van social media zoals Facebook, Instagram en Pinterest en je wilt er meer over leren

 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal 

 • Bij voorkeur ook kennis van Photoshop (geen vereiste)

Interesse?

Heb je zin om als social wonder bij RTL Nieuws aan de slag te gaan en ben jij vanaf oktober 2021 beschikbaar? Stuur dan jouw motivatie en cv naar onze social media manager: rosa.van.berkum@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore