Op glad ijs

Minister Hoekstra krijgt kritiek na rondje in Thialf: 'Verkeerde voorbeeld'

19 februari 2021 03:50 Aangepast: 19 februari 2021 04:37
Demissionair minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Beeld © ANP

Demissionair minister van Financiën, Wopke Hoekstra, schaatste gisteren met Sven Kramer een rondje in ijsstadion Thialf. "Sporten is ontzettend leuk en daarnaast heel gezond", schreef Hoekstra op Twitter. Maar zijn actie wordt op sociale media niet door iedereen gewaardeerd.

Op Twitter plaatste minister Wopke Hoekstra een foto vanuit Thialf, met het bijschrift dat het 'juist in deze tijd belangrijk is dat we voldoende blijven bewegen':

Op glad ijs

Veel mensen die op de foto reageren, vinden echter dat Hoekstra zich op glad ijs begeeft. Het overdekte ijsstadion in Heerenveen is sinds eind vorig jaar gesloten voor recreanten vanwege de coronamaatregelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sven Kramer over gammele rug tijdens WK: 'Nog één keer Olympische Spelen'

"Voor topsporters is de schaatshal echter geopend", legt de directeur van Thialf uit aan de Leeuwarder Courant. "Dat betekent niet dat we geen individuele gasten mogen ontvangen." De ontvangst van de minister moet volgens de directeur worden gezien als 'een toegestaan bedrijfsbezoek'.

Toch valt het bedrijfsbezoek van Hoekstra bij sommigen verkeerd, zoals valt te lezen in de reacties onder de foto:

Thierry Baudet, de fractievoorzitter van het Forum voor Democratie (FVD), schrijft op Twitter dat 'Wopke lekker gaat schaatsen'. "Vast ook stiekem een 'high five' gegeven na die gezellig middag-activiteit", schrijft Baudet.

Hoekstra heeft zelf nog niet gereageerd op de commotie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore