Ga naar de inhoud
'Genieten'

Het wordt nog een tikkie warmer: zondag tot 19 graden

Beeld © ANP

Het contrast kan niet groter. Stonden we afgelopen zondag met een muts op en een dikke sjaal om op het ijs, aankomende zondag kan de jas uit. "Ik zou zelfs zeggen: T-shirt met korte mouwen. Het wordt echt genieten", zegt meteoroloog William Huizinga van Buienradar.

Afgelopen maandag schreven we al over het aankomende lenteweer, maar het wordt nóg mooier. "Het wordt zonniger", zegt Huizinga. "Het wordt met 19 graden in het zuiden en zuidoosten ook nog een tikkie warmer."

Vandaag en morgen is het nog bewolkt. Morgen start de dag droog met eerst nog zonnige perioden. In de loop van de ochtend raakt het bewolkt vanuit het zuidwesten en in de middag volgen enkele buien. Het wordt 10 tot 14 graden. 

Zaterdag al 'gekkenwerk'

Op vrijdag en zaterdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. "Zaterdag is het al gekkenwerk, dan wordt het gemiddeld 16 tot 17 graden en in het zuidoosten zelfs 18 graden", zegt Huizinga.

In het weekend kun je gerust spreken van lenteweer. "De eerste dag in het jaar waarop het 15 graden of meer wordt, noemen we de eerste lentedag", zegt de meteoroloog.

Bekijk de actuele buienradar:

 

Zondag de mooiste dag

Zondag wordt de mooiste dag. Dan komt er ook nog flink wat zon bij kijken. "Er is die dag geen wolkje aan de lucht. In het zuiden kan het kwik de 19 graden aantikken."

Er staat op zaterdag nog wel een stevige bries, en ook zondag is het niet windstil. Maar, zegt Huizinga: "Uit de wind wordt het echt genieten."

Ook de dagen na zondag blijft het zonnig en droog.