Illegale hondenhandel

Tientallen verwaarloosde honden weggehaald bij fokker in Limburg

17 februari 2021 15:29 Aangepast: 17 februari 2021 15:36
Beeld © NVWA

Inspecteurs hebben 79 honden weggehaald bij een fokker in de provincie Limburg. De volwassen honden en puppy's werden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden in te kleine buitenverblijven en onverwarmde bijgebouwen en schuurtjes.

Tegen de fokker is proces-verbaal opgemaakt. Hij hield circa 120 honden en puppy's van allerlei verschillende rassen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die de inbeslagname uitvoerde samen met de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming.

Overgebracht naar andere plek

De NVWA heeft de 79 honden die er het slechtst aan toe waren direct meegenomen. Ze zijn op kosten van de fokker overgebracht naar een plek waar zij 'op de juiste manier worden gehuisvest en verzorgd'.

Binnenkort keren inspecteurs van de NVWA terug naar de fokker. Ze zullen dan controleren of de achtergebleven honden wel op een goede manier worden verzorgd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steeds meer hondjes blijken doodziek door toename illegale puppyhandel

De NVWA roept consumenten op na te denken bij de aanschaf van een hond. "Illegale hondenhandel blijft bestaan zolang het deze handelaren lukt hun honden te verkopen", waarschuwt de autoriteit.

Illegale hondenhandel

Als gevolg van de coronacrisis hebben mensen meer behoefte aan het gezelschap van een huisdier. Daardoor neemt ook het aanbod van illegale honden toe. "Als de hond aan je deur wordt bezorgd of als je het diertje ergens op een parkeerplaats moet ophalen, krijg je makkelijker een pup mee die wellicht ziek is of niet de juiste papieren en vaccinaties heeft."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore