Regeling verlengd

Gekochte kaarten concerten en festivals blijven langer geldig

17 februari 2021 06:50 Aangepast: 17 februari 2021 11:30
Dj Nicky Romero in de Amsterdamse Melkweg, toen dat nog mocht. Beeld © ANP

Concertliefhebbers staan al maanden te trappelen om weer naar hun favoriete jazzmuzikant, punkband of rapper te kunnen gaan. Dat gaat alleen nog wel even duren. Voor mensen die al een kaartje hadden voor een concert, voorstelling of festival is er wel goed nieuws: de 'Bewaar je ticket, geniet later'-regeling wordt verlengd.

Dat meldt Taskforce Culturele en Creatieve Sector vandaag.

Zo'n 80 procent van de concertliefhebbers koos binnen de 'Bewaar je ticket, geniet later'-regeling vorig jaar voor een voucher, om naar een ander evenement te gaan. De regeling zou 13 maanden van kracht blijven, dat worden nu 26 maanden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Massale interesse in proeffestivals: al meer dan 63.000 aanmeldingen

"In de oorspronkelijke ticketregeling, uit april 2020, is met de lange duur van de coronacrisis geen rekening gehouden. Evenementen worden nu voor de tweede of derde keer verplaatst of definitief geannuleerd", schrijft de taskforce. "Met de verlenging van de termijn kunnen de ticketvouchers alsnog gebruikt worden."

Vooral ook omdat er het afgelopen jaar door de coronamaatregelen nog geen alternatieve evenementen georganiseerd konden worden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Vaccinatiebewijs zou festivalbranche kunnen helpen'

De regeling heeft steun van de betrokken ministeries en voldoet aan de regels van de Autoriteit Consument en Markt. Het volledige plan is te vinden op www.bewaarjeticket.nl.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore