Ga naar de inhoud
Vrouw aangehouden

Politie: bij zoektocht gevonden lichaam is van vermiste Ichelle (29)

Ichelle werd sinds 16 december vorig jaar vermist. Beeld © Politie.nl

Het lichaam dat eerder vandaag werd gevonden bij het Zeeuwse Sluis is inderdaad van de 29-jarige Ichelle van de Velde. Ze werd sinds 16 december vermist. Met de vondst komt volgens de woordvoerder van haar familie een eind aan een 'ondraaglijke periode' van onzekerheid.

De politie vond het stoffelijk overschot vanmiddag in een kanaal in het buitengebied van de Zeeuwse gemeente Sluis, bij Oostburg. De zoektocht was vanochtend begonnen 'na meerdere aanwijzingen', zei een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws.

Enige verdachte

Sinds vorige week zit een 44-jarige vrouw uit Aardenburg vast die wordt verdacht van moord. Zij is de enige verdachte en heeft een winkel in de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg. In dezelfde straat bevindt zich het naaiatelier van Van de Velde.

Vermissing

Sinds 16 december had elk spoor van de Zeeuwse jonge vrouw ontbroken. "Ichelle had een eigen kledingbedrijf in Oostburg en woonde zelfstandig", zegt familiewoordvoerder Lars Wälder. 

Haar verdwijning kwam volledig onverwacht voor de familie. "Haar ouders hadden een goede band met hun dochter en voor zover bekend had Ichelle geen problemen. De familie is na haar vermissing direct allerlei zoekacties gestart."

De zaak begon als een vermissing. Er werd op allerlei plekken gezocht, ook met duikers. De politie hield in eerste instantie alle scenario's open. Ook dat ze vrijwillig was vertrokken. Maar gaandeweg werd dat scenario steeds onwaarschijnlijker en werd de zoektocht naar de vermiste Ichelle vooral een zoektocht naar haar lichaam.

Politie
Lees ook:
Politie krijgt meer bevoegdheden bij vermissingen: 'Je moet er de eerste 24 uur bovenop zitten'

Eind aan onzekerheid

Vorige week werd bekendgemaakt dat politie en justitie de eerder aangehouden vrouw uit Aardenburg ervan verdenken Ichelle te hebben vermoord.

Dat nieuws kwam bij de familie verschrikkelijk hard binnen, zegt familiewoordvoerder Wälder. Hij sprak vanochtend nog met haar moeder. "Ze wist van de zoektocht die vandaag zou zijn." Nu is gebleken dat haar lichaam is gevonden, komt voor haar familie 'een einde aan weken van onzekerheid'.