Ga naar de inhoud
20 graden verschil

De lente komt eraan: '17 graden, en de zon komt tevoorschijn'

Deze mensen in het Vondelpark hielden zich aan de regels Beeld © ANP

Stond je gisteren nog op schaatsen, komend weekend is het misschien wel tijd je korte broek of een rokje uit de kast te pakken. "De lente komt eraan", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar.

Het is een vreemde gewaarwording. Dit weekend dronken we massaal warme chocolademelk, bonden we de schaatsen onder en gooiden we sneeuwballen, maar dat is helemaal voorbij. "Deze week moet je even doorkomen, maar dit weekend wordt het genieten", zegt Dorrestein.

17 graden

Zaterdag kan het al een graad of 15 worden, maar zondag wordt duidelijk de mooiste dag van de week, weet Dorrestein. Hij verwacht 17 graden in het zuiden, zo'n 15 in het midden van het land en het noorden moet het doen met 10 tot 13 graden.

 

Bekijk ook: Linden (20) schaatst sterren van de hemel op Herengracht

01:10
Linden betoverde Amsterdam dit weekend met haar kunsten op de schaats.

Niet alleen stijgt de temperatuur flink de komende dagen, we mogen ook de zon weer verwelkomen. "Zaterdag komt de zon al tevoorschijn, en zondag helemaal. De winter is voorbij. Het wordt lente", zegt Dorrestein.

Dubbele cijfers

Deze week wordt het vooral wisselvallig. Soms droog, soms nat, maar ijskoud wordt het niet meer. "De vorst is eruit, morgen gaan we al naar de dubbele cijfers. Komende nacht wordt het 2 tot 5 graden."

Zo warm is het nu bij jou: