'Moeilijk accepteren'

Sven Kramer over gammele rug tijdens WK: 'Nog één keer Olympische Spelen'

15 februari 2021 03:33 Aangepast: 15 februari 2021 06:28
Sven Kramer sprak gisteren bij Humberto Tan over het WK afstanden. Beeld © RTL

Sven Kramer eindigde vorige week tijdens het WK afstanden in Heerenveen op de negentiende plaats. Hij meldde zich daarna af vanwege zijn gammele rug. "Dat is moeilijk en lastig om te accepteren", zei de viervoudig olympisch kampioen er gisteren over.

Dat vertelde Sven Kramer aan tafel bij Humberto Tan:

De 34-jarige Fries eindigde tijdens het WK afstanden in Heerenveen op de negentiende plaats op de 5000 meter (6.35,52). "Ik had echt een slechte dag", zei Kramer over de wedstrijd. "Twee minuten voor de start schoot het in mijn rug."

'Je moet door'

Normaal voelt de schaatser zoiets wel aankomen, maar dit keer kwam het als een 'totale verrassing'. Terwijl het in de weken voorafgaand aan het WK afstanden juist heel goed ging, zei Kramer.

Kramer hoopt toch nog één keer 'op een waardige manier' naar de Olympische Spelen te kunnen gaan. Dat zou over twaalf maanden zijn. "Het is moeilijk incasseren", zegt Kramer over de rugblessure. "Maar je moet door." Hij heeft ondanks de aanhoudende rugklachten nog altijd een 'rotsvast vertrouwen' in een kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kramer meldt zich wegens gammele rug af voor ploegachtervolging

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore