In sauna's en kantoren

'PVV'er Graus dwong ex-vrouw tot seks met beveiligers'

13 februari 2021 09:40 Aangepast: 13 februari 2021 13:33
Dion Graus Beeld © ANP

De Rijksrecherche onderzoekt opnames en documenten waaruit volgens NRC Handelsblad zou blijken dat PVV-Kamerlid Dion Graus zijn ex-vrouw jarenlang heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers.

De toenmalige vrouw van Graus heeft het materiaal aan de krant geleverd. Het parket Den Haag bevestigt tegenover de krant 'aanvullend materiaal' te hebben ontvangen van de ex-partner van 'een Kamerlid'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dion Graus over aangifte ex-vrouw: 'Snap niet wat haar bezielt'

Seks in hotels en sauna's

De beveiligers stuurden geen factuur als ze Graus begeleidden bij trips door het land. Wel hadden ze seks met zijn vrouw, aangemoedigd door het Kamerlid, zo is volgens NRC te horen op ingeleverde audiofragmenten. Het gebeurde in hotels en sauna’s die werden gehuurd door Graus en ook in een PVV-kantoor in de Tweede Kamer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zijn de duizenden euro's die Graus krijgt terecht? 'De controle rammelt'

Al eerder aangifte gedaan

De Telegraaf meldde in januari 2019 dat de nu 48-jarige ex-vrouw aangifte had gedaan tegen haar toenmalige echtgenoot wegens 'psychisch misbruik' en 'gedwongen seks met derden'.

Graus diende daarna een tegenaangifte in wegens smaad. Halverwege 2019 liet het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag weten dat beide aangiftes waren ingetrokken. "Desalniettemin heeft aangeefster sindsdien aanvullend materiaal ter beschikking gesteld aan de Rijksrecherche. Daarnaast heeft zij zeer recent aangekondigd nog meer informatie te willen verstrekken", meldt het OM aan het NRC. Het aanvullende materiaal zal 'zorgvuldig worden beoordeeld' door deskundigen gespecialiseerd in 'onder andere mensenhandel en zeden'.

In NRC zegt het Kamerlid dat het gaat om 'volstrekte privézaken.' Volgens hem zijn de feiten 'nogal uit verband gerukt' en 'deels onrechtmatig verkregen'.

Ook RTL Nieuws heeft Dion Graus om een reactie gevraagd. Hier heeft hij nog niet op gereageerd. PVV-leider Geert Wilders houdt het bij een Tweet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore