Steekpartij

Leerling neergestoken in middelbare school Deurne, medeleerling aangehouden

12 februari 2021 12:43 Aangepast: 12 februari 2021 12:48
Beeld © Walter van Bussel / SQ Vision

In een school aan de Meester de Jonghlaan in Deurne is een steekpartij tussen twee leerlingen geweest. Daarbij raakte een van hen gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, de andere leerling is aangehouden.

De steekpartij speelde zich af in een school voor voortgezet speciaal onderwijs, De Korenaer. Dat is een school van de Aloysiusstichting voor kinderen met gedragsproblemen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.

Medeleerlingen erg geschrokken

Volgens de school zijn medeleerlingen en het team van de school erg geschrokken. De rust is na het incident weergekeerd op school, aldus de Korenaer in een bericht op de eigen website. De school blijft open, naar eigen zeggen om leerlingen structuur en continuïteit te kunnen bieden.

Ook zijn extra leerkrachten op school evenals een opvangteam van de eigen organisatie om met iedereen over het gebeurde te praten. "Als het nodig of gewenst is, zullen zij ook op langere termijn begeleiding bieden bij de verwerking van deze gebeurtenis", aldus de school.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Online open dag voor middelbare school: 'Is het geluid slecht dan is de school stom'

De ouders zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Hangende het politieonderzoek wil de school geen verdere mededelingen doen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore