Ramen en deuren sluiten

Stankoverlast in groot deel provincie Utrecht, bron onbekend

11 februari 2021 19:53 Aangepast: 11 februari 2021 22:11
Brandweer in Bunschoten, archiefoto. Beeld © ANP/Ginopress

In zeker zeven plaatsen in de provincie Utrecht wordt melding gemaakt van flinke stankoverlast. Inwoners van Soest, Baarn, Amersfoort, Den Dolder, Bunschoten, Utrecht en De Bilt krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit te zetten.

De Veiligheidsregio Utrecht is druk bezig om de meldingen te onderzoeken, maar heeft de bron van de stank nog niet weten te achterhalen. "De brandweer heeft een rondje door het gebied gereden, maar tot nu toe niets aangetroffen. We onderzoeken wat we kunnen doen", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Later op de avond meldde de Veiligheidsregio dat de melding was gesloten. "We zijn er drie uur mee bezig geweest om te achterhalen waar het vandaan komt, en niemand wordt onwel. Iedereen is binnen door avondklok. En omdat niemand onwel wordt, is het nu klaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Omwonenden zijn stankoverlast stallen zat: 'Het is niet te harden'

Ook de Regionale Uitvoeringsdienst zoekt mee naar de bron van de stank. Volgens RTV Utrecht werd er op het Utrecht Science Park eerder vandaag ook een vreemde geur geroken. Ook daar was de oorzaak niet duidelijk.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore