Geen reden gegeven

Advocaten Saïd R., hoofdverdachte in Marengo-proces, leggen verdediging neer

11 februari 2021 13:44 Aangepast: 11 februari 2021 13:45
Saïd R. Beeld © ANP

De advocaten Christian Flokstra en Nico Meijering hebben de verdediging neergelegd van Saïd R., hoofdverdachte in het Marengo-proces en vermeende rechterhand van Ridouan Taghi.

Dat bevestigt Flokstra na berichtgeving van Nu.nl. Waarom zij vorige week de verdediging hebben neergelegd, kan Flokstra niet vertellen.

In Colombia gearresteerd

R. werd vorig jaar februari in Colombia gearresteerd en zit daar nog altijd vast. Het is nog niet duidelijk wanneer hij aan Nederland wordt uitgeleverd.

Eerder deze week stond een verhoor gepland van R. via een videoverbinding met Nederland. Dat zou niet soepel zijn verlopen, omdat R. voor de camera weigerde te verschijnen.

Bekijk ook - Bende van Taghi voor de rechter: dit moet je weten

Weken uitgesteld

Het monsterproces rond meerdere liquidaties en pogingen daartoe wordt waarschijnlijk vanaf volgende maand inhoudelijk behandeld. Aanvankelijk zou dat aanstaande maandag zijn, maar in verband met de huidige coronacrisis is dat met zeker een aantal weken uitgesteld. Of het neerleggen van de verdediging nog effect heeft op de zaak, is niet duidelijk. R. zal nu een nieuwe advocaat moeten zoeken.

De rechtbank Amsterdam verwacht tot zeker juni volgend jaar met de zaak bezig te zijn.

Bekijk hier hoe Saïd R. in Colombia werd opgepakt:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore