Ga naar de inhoud
'Walgelijke appjes'

Mark Rutte: 'Onmogelijk om in een kabinet te gaan zitten met Baudet'

Mark Rutte Beeld © ANP

De VVD gaat onder Mark Rutte niet met Forum voor Democratie in een nieuw kabinet zitten. Dat zegt de VVD-leider in het tv-programma Op1 in reactie op de appjes van Thierry Baudet die gisteren naar buiten kwamen.

"Ik zag het al niet gebeuren, maar na deze verschrikkelijke appjes – die overigens passen in een beeld dat we al langer van hem zien – is het landelijk echt onmogelijk geworden om met hem in een kabinet te gaan zitten", zegt Rutte. "Die appjes gaan alle grenzen over. Het is zo walgelijk, homofoob, racistisch... Het is echt verschrikkelijk."

Intelligentie

EW, voorheen Elsevier, schreef gisteren over uitgelekte WhatsApp-berichten van vooraanstaande Forum voor Democratie-leden. Daaruit blijkt onder meer dat Baudet de intelligentie van witte mensen superieur vindt aan die van latino's en afro-Amerikanen. Over het IQ schrijft Baudet in een appje: "Blank 110, Hispanic 90, Afro 75. Of iets dergelijks."

Racistische
Lees ook:
Racistische uitspraken van Thierry Baudet op WhatsApp opgedoken

Baudet wil niet reageren op vragen van RTL Nieuws over de appberichten. Hij liet gisteren op Twitter weten dat hij het artikel onzin vindt en dat hij 'er niet eens meer op ingaat'. "Ik doe hier niet meer aan mee, deze gekkigheid, deze stupide heksenjacht." Volgens hem maakt iedereen wel eens een grapje thuis of in een appgroepje.