Avondklokrellen

Jongen (12) aangehouden voor deelname aan rellen Rotterdam

09 februari 2021 21:56 Aangepast: 09 februari 2021 22:35
De rellen in de Beijerlandselaan in Rotterdam op 25 januari. Beeld © ANP

De politie in Rotterdam heeft vanmorgen een jongen van 12 jaar aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de avondklokrellen in de stad op maandag 25 januari. Ook een 19-jarige man werd aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De 12-jarige jongen werd in zijn huis in de wijk Hillesluis aangehouden. Hij is herkend op beelden waarop hij een container omduwde bij het kunstwerk Rust in de Reuring, dat later afbrandde.

Plunderen supermarkt

Ook de 19-jarige verdachte werd thuis in Hillesluis aangehouden. De politie arresteerde hem op 25 januari ook al tijdens de rellen voor het overtreden van de avondklok en noodverordening. Hij wordt nu verdacht van vernieling van een drogisterij en het plunderen van een supermarkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kind van 11 aangehouden in regio Rotterdam voor opruiing

De politie in Rotterdam heeft beelden verspreid van verdachten die betrokken waren bij de rellen en plunderingen in de stad. Volgens de politie leverde dit bruikbare tips op die zullen leiden tot nieuwe aanhoudingen.

17 winkels vernield

Op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid werden op 25 januari vernielingen aangericht bij zeventien winkels, waarvan er zeven werden geplunderd. De politie hield die avond alleen al tientallen verdachten aan.

Voor zover bekend is de 12-jarige verdachte de jongste die tot nu toe in Nederland is aangehouden voor het meedoen aan de avondklokrellen. De politie in de regio Rotterdam hield al wel een kind van 11 aan voor opruiing, het aanzetten van anderen om mee te doen aan relschoppen.

Bekijk ook: Brand en vernielingen tijdens rellen

De week na het ingaan van de avondklok op 23 januari was het in veel plaatsen onrustig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore