Gladheid

PostNL en DPD: bezorgen van pakketten onmogelijk in delen van het land

08 februari 2021 12:22 Aangepast: 08 februari 2021 12:42
Archieffoto. Beeld © ANP

Het is in delen van Nederland niet mogelijk om pakketjes of post te bezorgen. Dat melden bezorgers van PostNL en DPD. Grotere wegen zijn weliswaar begaanbaar, maar lokaal zijn veel plekken onbereikbaar door de gladheid.

"Veiligheid staat voorop en we gaan alleen de weg op als dat veilig kan", zegt een woordvoerster van PostNL. Bij vertraging van pakketten door extreem weer gaat het bedrijf in gesprek met klanten. Ook past PostNL dan de indicatie van de geplande bezorgtijd aan.

Achterstand opgelopen

DPD meldt dat het in diverse regio's niet kan uitrijden. Het gaat in ieder geval om de depots in Tynaarlo, Joure, Meppel en Rijssen. In andere depots wordt nog geïnventariseerd of bezorgers de weg op kunnen.

PostNL heeft al een achterstand opgelopen doordat zondag niet alle pakketten konden worden opgehaald bij de kantoren. Daar komt bij dat de pakketbezorger het door de lockdownmaatregelen al drukker heeft dan normaal. PostNL wil de achterstand de komende dagen inhalen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het is al koud, en het wordt nog kouder: 'Perfect natuurijsweer'

"We geven prioriteit aan het bezorgen van voedsel en farmaceutische producten", zegt een woordvoerster over de pakketbezorging. Wat betreft de post hebben rouwkaarten en medische post voorrang.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore