Onbereikbaar voor leerkrachten

Veel scholen vandaag nog dicht door winterweer

07 februari 2021 19:06 Aangepast: 08 februari 2021 04:17
Morgen gaan de scholen weer open, maar het winterweer gooit hier en daar roet in het eten Beeld © ANP

Een groot aantal basisscholen blijft vandaag toch nog dicht, omdat veel leerkrachten de scholen niet kunnen bereiken door het winterse weer.

"We krijgen steeds meer signalen dat leerkrachten de school niet kunnen bereiken. Het zou dan kunnen dat bepaalde scholen niet opengaan", meldt de PO-raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Met name scholen in de grote steden en het oosten van het land geven aan dat leerkrachten te ver weg wonen om de school veilig te kunnen bereiken. 

Les op afstand

In dat geval is het mogelijk dat de betreffende leerkrachten maandag op afstand les gaan geven. Volgens de PO-raad blijft overeind staan dat de scholen 'in principe' gewoon open gaan, nadat ze al sinds half december dicht waren door de lockdown.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vaste groepjes, aangepaste tijden: zo gaan de scholen weer open

Maar dat neemt niet weg dat er in sommige gevallen sprake is van overmacht. Een woordvoerder van de onderwijskoepel De Haagse Scholen, waar 52 basisscholen onder vallen legt uit: "Voor sommige leerkrachten die ver weg wonen is het nu lastig naar school te komen. Het ov werkt niet goed en met de auto is het gevaarlijk."

De PO-raad gaat ervan uit dat de scholen die niet opengaan de ouders weten te bereiken via appgroepjes. 

Bekijk ook: Sneeuwwit Nederland vanuit de lucht

Vrijwel heel Nederland ligt nu onder een deken van sneeuw. Dat levert zo al mooie plaatjes op, maar vanuit de lucht ziet het er nog veel mooier uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore