'Niet de bedoeling'

Hoge boete voor automobilist die zo de weg op ging

07 februari 2021 11:38 Aangepast: 07 februari 2021 16:53
Dit mag dus niet. Beeld © Politie Alphen aan den Rijn

Een automobilist uit Alphen aan den Rijn had waarschijnlijk weinig zin om zijn auto even goed schoon te maken voordat hij ging rijden. Dat leverde hem een pijnlijk hoge boete op.

De politie plaatste bovenstaande foto op Twitter, met erbij de mededeling 'dit is dus niet de bedoeling'. De auto had alleen een klein schoon vierkantje op de voorruit en de zijramen waren een beetje schoongeveegd, maar dat is niet genoeg.

259 euro boete

"De voorruit en voorste zijruiten moeten helemaal vrij zijn van sneeuw", schrijft de politie. "De bestuurder is bekeurd en gesommeerd de ruit sneeuwvrij te maken. Kosten: € 259." Naast dat de ramen goed schoon moeten zijn, moeten ook de verlichting en kentekenplaten duidelijk zichtbaar zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog winterweer:

Vannacht en vanochtend nog erg glad, KNMI kondigt code oranje af tot 12.00 uur

In Rotterdam kwam de politie in actie nadat een automobilist kort na het wegrijden was gestrand omdat het te glad was. "Bestuurder gaat ondanks #coderood toch de weg op. Na 10 meter ervaren dat het te glad is. Heeft hulp van politie nodig om auto weer terug te duwen in parkeervak."

Bekijk ook: Nederland ontwaakt onder een laag sneeuw, zo ziet dat eruit

Op veel plaatsen ligt een flinke berg sneeuw. Dat zorgt voor bijzondere plaatjes, maar ook ellende op de weg. "Het gaat flink tekeer, maar we krijgen het onder controle."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore