Code rood

Sneeuwduinen en gevoelstemperatuur tot -18: zo extreem is het bij jou

06 februari 2021 13:37 Aangepast: 07 februari 2021 07:57
Archieffoto. Beeld © ANP

Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor het hele land. Het kan per regio verschillen hoe koud en hoe gevaarlijk het wordt. We hebben op een rijtje gezet hoe de situatie in jouw provincie gaat worden.

Van middernacht op zondag tot middernacht op maandag wordt het bar en boos in ons land. Op sommige plaatsen valt 1 tot 5 centimeter sneeuw, maar in Brabant waarschijnlijk zo'n 9 centimeter. In het noorden van Limburg, het oosten van Brabant en het zuidoosten van Gelderland is kans op meer dan 20 centimeter.

Extra oppassen op de weg in Brabant en Limburg. Daar is vannacht en morgenochtend kans op ijzel.

De temperaturen lopen ook uiteen: in Groningen en Friesland kun je rekenen op temperaturen tot -5 graden. In het zuiden van Limburg blijft de temperatuur rond het vriespunt steken, terwijl het noorden van die provincie met -4 graden te maken gaan krijgen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Code rood vanaf middernacht: sneeuw en harde wind in het hele land

Qua gevoelstemperatuur is het zelfs nog erger: in Drenthe kan het voelen als -18 graden, in Noord-Holland, Flevoland en Friesland tot -17. In Zeeland voelt het 's ochtends als -8 graden en morgenavond als -14 graden. 

Dekens, zakjes en geen handrem: bereid je auto voor op de kou

Weerman Maurice Middendorp van Buienradar vertelt hoe je je auto daar het beste op voor kan bereiden.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore