cold case

Man (44) opgepakt voor dood Groningse Els Slurink in 1997

05 februari 2021 22:37
Sinds drie weken hangen deze posters in Groningen Beeld © ANP

De politie heeft mogelijk een doorbraak bereikt in een 24 jaar oude moordzaak. Vandaag is een 44-jarige man uit Geldrop aangehouden voor de dood van de Groningse Els Slurink in 1997.

Drie weken geleden startte de politie een communicatieoffensief in Groningen. Het idee daarachter was volgens de politie dat daders vaak jaren later een moord in kleine kring opbiechten.

In de stad werden posters opgehangen om aandacht vragen voor de moord en de zaak kwam aan bod bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het leverde meer dan honderd tips op.

Geen details

De politie maakte de aanhouding vanavond bekend. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij geen enkel contact met de buitenwereld mag hebben. Ook daarom is de politie terughoudend met het verstrekken van informatie en verdere details.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cold case oplossen met podcast: 'We laten zien dat een zaak niet vergeten is'

De 33-jarige Els Slurink werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 in haar huis in Groningen doodgestoken. Ze overleed aan een steekwond in haar hart. Ze werd de ochtend daarna gevonden in haar huis. De zaak is nooit opgehelderd.

Inbreker

Lange tijd werd gedacht dat ze werd vermoord door een bekende, omdat ze voor haar werk onderzoek deed naar seksueel misbruik. De politie liet in de loop der jaren dat scenario steeds meer los. Later werd er ook steeds serieuzer rekening mee gehouden met de mogelijkheid dat ze door een inbreker om het leven is gebracht.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

De politie meldt dat daar nu nog niets bekend over is. Destijds is er wel DNA van de vermoedelijke dader onder de nagels van Slurink gevonden. Door moderne technieken kan de politie daar tegenwoordig meer mee dan in 1997.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore