Zaak-Marengo

Start proces tegen bende van Taghi uitgesteld door corona

05 februari 2021 17:06 Aangepast: 05 februari 2021 17:39
Zware beveiliging bij de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Osdorp voor het Marengo-proces vorig jaar Beeld © ANP

De start van de Inhoudelijke behandeling van het Marengo-proces, die gaat over het misdaadsyndicaat van Ridouan Taghi, wordt uitgesteld. De rechtbank vindt het niet verantwoord om zo'n groot strafproces nu te laten plaatsvinden, op het moment dat de coronacrisis zo hard toeslaat.

De eerste zittingsdag was gepland op 15 februari in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Een nieuwe datum is nog niet bekend. 

Liquidaties

Het proces draait om 17 verdachten, hoofdverdachte is Ridouan Taghi. Hij wordt door justitie gezien als de leider van een grote drugsbende, de zogenoemde mocro-maffia, die verantwoordelijk wordt gehouden voor veel liquidaties en liquidatiepogingen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bende van Taghi staat terecht: vijf vragen over het Marengo-proces

Het ging daarbij niet alleen om afrekeningen in het criminele circuit. Onder anderen de onschuldige broer en de advocaat van kroongetuige Nabil B. werden vermoord.     

'Veilig en verantwoord'

"Het omvangrijke proces vraagt de inzet en betrokkenheid van een zeer groot aantal personen, waaronder de rechtbank, officieren van justitie, de verdachten en hun raadslieden, beveiligingspersoneel en pers", stelt de rechtbank in een verklaring.

Zij moeten allen veilig en verantwoord hun werk kunnen doen en de kwaliteit van het strafproces moet gegarandeerd worden. "De rechtbank komt tot de conclusie dat op dit moment niet aan al deze eisen kan worden voldaan."

Zie ook: Bende van Taghi voor de rechter: dit is wat je moet weten

Wie staan er terecht? En waar worden ze van verdacht? Een uitleg over de achtergrond en huidige stand van liquidatiezaak Mareng

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore