Ga naar de inhoud
Gitarist rockband

Golden Earring-oprichter George Kooymans ernstig ziek

Kooymans bij een concert in 2019. Beeld © ANP

George Kooymans (72) is ernstig ziek en kan niet meer optreden. De Golden Earring-oprichter en muzikant zou zijn manager Rob Gerritsen gisterochtend op de hoogte hebben gebracht van zijn toestand. Wat er precies met de gitarist aan de hand is, wil Gerritsen niet kwijt.

"Ik kan alleen vertellen dat het ernstig is en George niet meer verder kan", zegt hij tegen De Telegraaf. Kooymans richtte in 1961 samen met zijn buurjongen Rinus Gerritsen de band The Tornados op. De jongens, dertien en vijftien jaar oud, kwamen er al snel achter dat er al een band bestond met die naam, en kozen een nieuwe: The Golden Earrings.

Succes binnen- en buitenland

In de jaren erna versterkten Barry Hay en Cesar Zuiderwijk de rockband, die succes kreeg in binnen- en buitenland. Kooymans vormt samen met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten ook het trio Vreemde Kostgangers.

Gerritsen wil nog geen uitspraken doen over de toekomst van Golden Earring, zoals de naam uiteindelijk werd. "George is te ziek om nog te spelen en dat zou kunnen betekenen dat de band ophoudt te bestaan. Maar daarover is nog geen definitief besluit genomen."

50-jarig
Lees ook:
50-jarig jubileum is één groot feest voor Golden Earring
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update