Bewoner aangehouden

Twee kinderen in ziekenhuis na explosie en brand Hoensbroek

04 februari 2021 19:45 Aangepast: 04 februari 2021 19:59
Brandweer en hulpverleners aan het werk bij de woning in Hoensbroek. Beeld © ANP/AS Media

Na een explosie en daaropvolgende woningbrand zijn in het Limburgse Hoensbroek twee kinderen naar het ziekenhuis gebracht. De bewoner van het pand is aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de brand.

Volgens de politie was er eerst een flinke explosie in het huis, waarna de brand ontstond. Op dat moment waren er vier gezinsleden in de woning aanwezig. 

De politie laat aan RTL Nieuws weten dat de explosie ontstond nadat de bewoner van de woning gasflessen op zijn cv-installatie had aangesloten. Hij had daarvoor meerdere gasflessen in huis gehaald. 

Enorme schade

De Veiligheidsregio meldt dat de woning niet meer veilig is. In de muren zitten flinke scheuren, de voordeur is uit de sponning geblazen en ook de ruiten zijn gesneuveld door de klap.

De schade aan het huis is enorm. De schade aan het huis is enorm.

Zowel het gezin als de buren in de andere woning van de twee-onder-een-kapper moesten het pand verlaten. Twee kinderen moesten ter controle naar het ziekenhuis.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore