'We willen wat doen'

Agent Robin (30) verongelukt, massale steun voor vrouw en dochtertjes

03 februari 2021 09:28 Aangepast: 03 februari 2021 10:49
Robin, Suus en hun twee dochters. Beeld © Privéfoto, via Getfunded.nl

Deze week overleed de 30-jarige agent en vader Robin uit Maassluis. Samen met zijn vrouw, ook een agent, zat hij in de auto toen een vrachtwagen frontaal op hen botste. Robins collega's zijn een inzamelingsactie begonnen voor hun maatje. "We voelen ons machteloos."

Boeven vangen was z'n lust en z'n leven, samen met zijn diensthond Mattie. Hij was een sportbeest, met z'n idiote work-outs die 'altijd nog gekker konden'. 

Maar, zo schrijven Robins collega's van de politie-eenheid in Den Haag: Robin was meer dan een politieman in hart en nieren. Hij was ook vader, samen met zijn grote liefde Suus, die ook agent is, kreeg hij twee dochters.

Zwaar ongeluk

Robin is 30 jaar geworden, hij overleed eerder deze week bij een zwaar ongeluk op de N9 bij Bergen.

Een vrachtwagen belandde op de verkeerde helft van de weg en botste frontaal op de auto waar Robin met zijn vrouw Suus in zat. Volgens Omroep West kreeg de vrachtwagen mogelijk een klapband, maar hier moet nog onderzoek naar worden gedaan.

Suus ligt in het ziekenhuis en vecht daar voor haar leven.

De crowdfundingsactie is opgestart door drie collega's en vriendinnen van Suus. "Wij hebben nu geen woorden, wij voelen ons machteloos", schrijven ze op de pagina. Ze willen in totaal 200.000 euro ophalen om het zo draaglijk mogelijk te maken voor Suus en de meisjes. "Wij moeten dit doen voor Robin zodat hij weet dat het goed komt met jullie."

Eén grote familie

De vrouwen beloven in diezelfde tekst als een grote collegiale familie om Suus en haar dochters heen te blijven staan. 

Het ongeluk gebeurde op 1 februari op de N9. Het ongeluk gebeurde op 1 februari op de N9.

In een mum van tijd kreeg de actie bekendheid en stroomde het geld binnen. De teller staat nu op bijna 160.000 euro.

"De reacties en donaties zijn overweldigend", laten de collega's van Suus weten. "Het komt werkelijk uit alle hoeken. Het behoeft geen uitleg dat dit voor Suus, de kinderen en de rest van de hele familie een geweldig gebaar is. Het is met geen pen te beschrijven hoe dankbaar we zijn."

Ook de politie Noord-Holland, waar het korps onder valt, rouwt: 'Onze gedachten gaan uit naar de familie, alle collega’s en alle anderen die hen kennen', schreef de politie op Instagram. 'Wat een nachtmerrie, hier zijn geen woorden voor.'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore