Afgelast

Bezorgdheid om plannen voor illegale carnavalsfeesten

02 februari 2021 22:40 Aangepast: 03 februari 2021 08:44
Beeld © ANP/ERALD VAN DER AA

Carnaval is dit jaar vanwege corona afgelast, maar er zijn zorgen over carnavalsvierders die het mogelijk toch niet kunnen laten om een feestje te vieren. Volgens de Brabantse Carnavalsfederatie zijn er signalen dat mensen illegale feesten plannen. "Links en rechts hoor je van mensen dat ze op zoek zijn naar een grote ruimte, boerderij of leegstaand pand."

Dat zegt Rob van de Laar, voorzitter van de federatie, tegen RTL Nieuws na berichtgeving in het AD. Carnaval, dat eigenlijk zou plaatsvinden van 13 tot en met 16 februari, is afgelast vanwege de coronacrisis. Sommige carnavalsstichtingen organiseren online evenementen. 

Imagoschade

"Wij organiseren zelf dit jaar geen openbare feesten of optochten vanwege corona", vertelt Van de Laar. "Wij zijn dus ook niet verantwoordelijk voor wat particulieren doen. Maar als mensen onder het mom van carnaval toch misbruik maken van de situatie, worden wij daar als carnavalsverenigingen wel op aangekeken. We zijn bang voor imagoschade."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dj en cafébaas sluiten zich tijdens carnaval 96 uur op in Bredase kroeg

Hij wil carnavalsvierders dan ook ontmoedigen om toch een illegaal feest te organiseren. "Carnaval is een enorm emotioneel feest. Maar wij houden ons aan de regels, en we hopen dat particulieren dat ook doen en volgen wat het RIVM aangeeft. We willen niet dat mensen straks zeggen: zie je wel, carnavalsvierders gaan gewoon hun gang, het interesseert ze geen moer."

Mogelijk komt de Brabantse Carnavalsfederatie later deze week, samen met andere carnavalsbonden, met een statement waarin mensen worden opgeroepen om dit jaar geen carnaval te vieren, ook niet illegaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore