EBI in Vught

Corona vastgesteld in gevangenis waar Holleeder en Taghi vastzitten

01 februari 2021 22:27
In de EBI worden onder meer Willem Holleeder en Ridouan Taghi vastgehouden. Beeld © ANP

Bij twee medewerkers van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught is het coronavirus vastgesteld. Een deel van de gedetineerden is in quarantaine geplaatst. In de EBI zitten onder meer bekende namen vast, zoals Ridouan Taghi en Willem Holleeder.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt het nieuws na berichtgeving van het AD. "Uit voorzorg is een deel van de inrichting in quarantaine geplaatst. Woensdag zullen zij worden getest." 

Het is niet bekend hoeveel gedetineerden in quarantaine moeten en om welke verdachten of veroordeelden het gaat. De EBI is de bekendste gevangenis van Nederland en is zwaar beveiligd. 

Eerder in gevangenis Ter Apel

Tot de uitslag van coronatest moeten zij in hun cel blijven. De gedetineerden kunnen tot die tijd niet naar de sportruimte of contact hebben met hun advocaten.

Twee weken geleden werd bekend dat 137 van de ruim 400 gedetineerden in de gevangenis in Ter Apel besmet waren geraakt met corona. De gevangenis ging in lockdown. Inmiddels zijn bijna alle gedetineerden daar weer gezond. Ook in de gevangenis in Nieuwegein waren gedetineerden besmet met corona.

Bekijk ook: een gevangenis in een gevangenis

De EBI in Vught, waar Willem Holleeder zit, heeft het zwaarst mogelijke gevangenisregime in Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore