Code geel

Vandaag opnieuw kans op gladheid op de weg

01 februari 2021 18:28 Aangepast: 02 februari 2021 06:06
De gladheid zorgde vannacht voor meerdere ongelukken. Beeld © ANP

Het blijft voorlopig nog even glad op de wegen. Weggebruikers moeten ook vandaag rekening houden met de ijzel op de weg. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de noordelijke helft van Nederland.

Op meerdere plekken in het land zijn gisterochtend ongelukken gebeurd door gladheid. Dat werd veroorzaakt door ijzel, sneeuw en ijsregen. 

Nicolien Kroon van Buienradar liet gisteravond weten dat het nog meeviel met de gladheid, maar dat het tijdens de nacht weer glad kan worden. "Tegen het einde van de nacht zal er een regengebied vanuit Zeeland over ons land trekken", vertelde Kroon. Daarna is er ten noorden van de rivieren kans op winterse neerslag, en dat zou dan over kunnen gaan in ijzel.

Voorzichtig op de weg

Rijkswaterstaat laat weten dat ze de situatie nauwlettend in de gaten houden en paraat staan om met strooiwagens op pad te gaan. Ze adviseren weggebruikers om goed voorbereid de weg op te gaan. Bijvoorbeeld door de weersverwachting in de gaten te houden, niet al te snel te rijden en voldoende afstand te houden van andere auto's. 

Vooral auto's dupe van ijzel: bergingsbedrijven draaien overuren

Bergingsbedrijven hadden het door de gladheid erg druk, omdat er tientallen beschadigde auto's moesten worden geborgen.

De komende dagen wordt het tijdelijk zachter met de eerste dagen perioden met regen. In het noordoosten blijft het mogelijk iets langer koud met morgen ook kans op (natte) sneeuw. Vanavond zal de temperatuur weer overal stijgen. "Dan is het waarschijnlijk klaar met de ijzel.", vertelde Kroon. 

Zo koud is het nu:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore