Ga naar de inhoud
Beperkte opening

Winkels volgende week weer open, maar alleen voor afhalen bestellingen

Beeld © ANP

Niet alleen de basisscholen en kinderopvang, ook niet-essentiële winkels mogen vanaf volgende week beperkt weer open. Klanten kunnen dan bestellingen afhalen die ze online of telefonisch hebben gedaan. Of de winkels maandag alweer open mogen of later volgende week, is nog niet bekend, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Of de avondklok ook al wordt opgeheven is nog onzeker. Mogelijk valt daarover pas later deze week een besluit. Met name de vrees voor de Britse coronavariant, die een stuk besmettelijker is dan het oorspronkelijke virus, maakt elke mogelijke versoepeling nu nog erg onzeker.

Kinderen weer naar school

Het kabinet kondigde gisteren aan dat basisscholen en kinderopvang over een week weer open kunnen. Het Outbreak Management Team (OMT) zei in een advies dat er geen bezwaar was tegen heropening.

Wel zal er in het onderwijs gewerkt worden met sneltesten. Als een kind positief wordt getest, moet de hele klas vijf dagen in quarantaine. Over middelbare scholen en de buitenschoolse opvang moet nog verder worden gesproken.

Minister
Lees ook:
Minister Slob: basisscholen en kinderopvang op 8 februari weer open

Morgenavond houden premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge een persconferentie. Die is live te volgen via deze website en RTL 4.

Bekijk ook: onderwijsminister Slob over heropening basisscholen

02:22
Demissionair minister Slob noemt het een opluchting dat de scholen weer open kunnen.