Veiligheidsmaatregel

Locatie eerste lijsttrekkersdebat blijft geheim na rellen

29 januari 2021 12:42 Aangepast: 29 januari 2021 13:07
De plenaire zaal van de Tweede Kamer. Beeld © ANP

Het eerste lijsttrekkersdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart wordt op maandag 8 februari georganiseerd. De locatie van het debat blijft om veiligheidsredenen geheim.

De drie noordelijke provincies en drie dagbladen organiseren het debat. Lijsttrekkers van VVD, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en SP zijn aanwezig, de PVV en D66 moeten nog uitsluitsel geven.

Er zijn volgens een woordvoerster van de organisatie geen concrete aanwijzingen dat mensen van plan zouden zijn naar het debat te komen met slechte bedoelingen, 'maar we hebben allemaal de onrust van afgelopen dagen meegekregen'. Daarmee doelt ze op de rellen in verschillende steden, waarbij ook journalisten zijn aangevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Ollongren: uitstel van verkiezingen in theorie mogelijk

Journalisten Welmoed Sijtsma (WNL) en Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) praten de middag aan elkaar. Bij het 'Noordelijk Lijsttrekkersdebat' is geen publiek of pers aanwezig. Het debat duurt van 15.30 tot 17.00 uur en is onder meer te volgen via de digitale kanalen van de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en Dagblad van het Noorden.

Thema's die tijdens het debat worden besproken zijn naast de coronacrisis onder andere gelijke kansen voor jongeren en energiewinning. Ook regionale onderwerpen komen aan bod, zoals de toekomst van de Waddeneilanden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore