Niet te redden

Brand in theater in Rotterdamse Plaswijckpark, 'waarschijnlijk aangestoken'

27 januari 2021 22:28 Aangepast: 28 januari 2021 00:28
Beeld © ANP

In het Rotterdamse pretpark Plaswijckpark is brand uitgebroken in een theater. De brand is waarschijnlijk aangestoken en het gebouw was niet meer te redden.

Plaswijckpark is een binnen- en buitenspeeltuin en ligt in het noorden van Rotterdam, in Hillegersberg. De politie onderzoekt een filmpje dat online circuleert waarop te zien is dat er brand wordt gesticht bij een gebouw in het pretpark, waarvan het vermoeden bestaat dat dit het theater is dat vanavond in vlammen opging.

De maker en verspreider van dat filmpje heeft volgens een politiewoordvoerder hoe dan ook flink "wat uit te leggen". Vooralsnog is niemand aangehouden.

Rieten dak

De brand brak in de loop van de avond uit. Door het rieten dak van het gebouw greep het vuur snel om zich heen. Ook kwam er veel rook vrij en was er stankoverlast.

De brandweer meldde al gauw dat het gebouw niet meer te redden was en probeerde het vliegvuur dat van de brand afkwam te bestrijden. Rond 21.30 uur was de brand onder controle. Volgens de zegsman waren voor zover bekend geen mensen in het gebouw. 

'Echt dieptriest'

Op sociale media wordt met ongeloof gereageerd op de brand. "Echt dieptriest", zegt de een. "Geen woorden voor", twittert een ander.

De vlammen sloegen uit het rieten dak van het theatergebouw aan de Ringdijk. De vlammen sloegen uit het rieten dak van het theatergebouw aan de Ringdijk.

Steunbetuigingen

Het park zegt op Facebook te worden overspoeld met steunbetuigingen. "Daar zijn wij jullie erg dankbaar voor." In het theatergebouw zat onder meer een horecagelegenheid.

"Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen en de dieren zijn in veiligheid gebracht", laat het park verder weten. "We zullen, wanneer er meer duidelijkheid is, jullie natuurlijk een update geven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aboutaleb rechtstreeks tot relschoppers: 'Je helpt je stad naar de Filistijnen'

Op internet is er een doneeractie gestart voor het familiepretpark. Daar is rond 23.30 uur al meer dan 28.000 euro mee opgehaald. De initiatiefnemer laat weten dat in het theater diverse voorstellingen werden gegeven.

"Maar voor veel kinderen was het ook een plek waar ze met de blauwe blokken hun creativiteit kwijt konden. Het was ook een plek waar kinderen rustig konden luisteren naar een verhaal wat met passie voorgelezen werd rondom de kinderboekenweek en andere educatieve dagen!"

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore