Vrijdag voorgeleid

Vier verdachten rellen Museumplein melden zich na Opsporing Verzocht

27 januari 2021 19:40 Aangepast: 27 januari 2021 19:50
Demonstratie op het Museumplein op 17 januari. Beeld © ANP

Vier verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij de uit de hand gelopen demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op 17 januari, hebben zich gemeld bij de politie. Drie van hen zijn inmiddels aangehouden.

De vierde verdachte zal zich later vandaag op het politiebureau melden, zegt de politie. In televisieprogramma Opsporing Verzocht werden gisteravond foto's van de verdachten getoond en dat leverde 32 tips op.

Vrijdag voorgeleid

De drie al aangehouden verdachten zijn een 29-jarige man uit Houten, een 28-jarige man uit Arnhem en een 31-jarige man uit Purmerend. Zij zitten vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Brand en vernielingen tijdens rellen, stenen gegooid naar ziekenhuis

In meerdere steden gingen de afgelopen dagen rond het ingaan van de avondklok relschoppers de straat op. In Enschede probeerden ze de ruiten van het ziekenhuis in te gooien. Op andere plekken werd brand gesticht.

De politie roept mensen die tijdens ongeregeldheden strafbare feiten hebben gepleegd op zich te melden. Daarmee voorkomen ze dat ze herkenbaar worden getoond op tv en sociale media.

Venlo

In de uitzending van Opsporing Verzocht werden ook camerabeelden vertoond van een groepje relschoppers in Venlo. Daar werd een politieagent het slachtoffer van poging tot doodslag.

Op onderstaande beelden is te zien dat een groep mannen stenen naar de auto van de agent gooien. Eén van de stenen gaat dwars door het zijraam van de auto en raakt de agent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Avondklok: gelegenheidsargument om te rellen, of échte boosheid?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore