Nederland

Vader en zoons langer vast voor dood Lotte (14)

27 januari 2021 15:40 Aangepast: 28 januari 2021 06:51
Lotte (foto familie Lotte)

Een vader en zijn twee zoons die eerder werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Lotte (14) uit Almelo blijven langer vastzitten. De voorlopige hechtenis is met 30 dagen verlengd. Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie van moord, dan wel doodslag en het wegmaken van het lichaam van het meisje.

"Het onderzoek is nog in volle gang"

Volgens de rechtbank is de verdenking stevig genoeg om de vader en zijn minderjarige zoons langer vast te houden. "De vader en zoons worden verdacht van een ernstig feit en er is sprake van een geschokte rechtsorde. Ook is het onderzoek door de politie en het OM nog in volle gang", laat de rechtbank weten.

Het Openbaar Ministerie liet woensdagmiddag al weten dat ze de rechter vroegen de voorlopige hechtenis te verlengen. Een vader en zijn twee zoons worden verdacht van moord, dan wel doodslag en het verhullen van het stoffelijk overschot van Lotte. "In dit stadium van het onderzoek is er volgens het OM nog voldoende reden om alle verdachten in voorlopige hechtenis te houden voor de moord dan wel doodslag op het 14-jarige meisje. Het onderzoek is nog in volle gang", schrijft het OM op haar website.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie zoekt getuigen in zaak van overleden 14-jarige Lotte

De 14-jarige Lotte uit Almelo kwam op zondag 10 januari om het leven. Haar lichaam werd gevonden in het water vlakbij de spoorbrug over het Twentekanaal, op industrieterrein Het Wendelgoor in Almelo. Nog diezelfde dag werd een minderjarige jongen en zijn vader opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij Lotte's dood. Een dag later hield de politie ook de andere zoon aan. Ze zitten sindsdien vast.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Verdachten in zaak overleden Lotte (14) blijven langer vast

Nabestaanden van Lotte vertelden eerder aan RTL Boulevard dat ze heel graag willen weten wat er precies gebeurd is met het meisje. "Je kunt je niet voorstellen in wat voor vreselijke situatie wij zijn beland", lieten ze weten aan deze site.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore