Avondklokrellen

Willem-Alexander en Máxima bedanken agenten voor inzet tegen relschoppers

27 januari 2021 09:27
Willem-Alexander en Máxima. Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bedanken agenten en hulpverleners voor hun inzet voor de veiligheid tijdens de rellen van de afgelopen dagen. "Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!"

"Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!" schrijven Willem-Alexander en Máxima op sociale media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wel arrestaties, geen rellen rond avondklok: 'Het is relatief rustig'

Getroffen ondernemers

Daarnaast steken ze ondernemers die het slachtoffer werden van plunderingen tijdens de rellen, een hart onder de riem. "Wij voelen mee met alle ondernemers en anderen die getroffen zijn door geweld."

De hulp die Nederlanders elkaar boden de afgelopen dagen vindt het Koninghuis zeer bijzonder. "Wij zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties van mensen om elkaar te helpen. Samen komen wij hier doorheen!"

Onrustig

De afgelopen dagen was het zeer onrustig in veel Nederlandse steden. Jongeren trokken erop uit om te rellen onder de vlag van het protest tegen de avondklok. Gisteravond bleef het voor het eerst in enkele dagen vrij rustig.

Willem-Alexander en Máxima kregen eerder nog stevige kritiek omdat ze zich niet hielden aan de coronamaatregel om niet naar het buitenland te reizen. De koninklijke familie vertrok naar hun vakantiehuis in Griekenland, ondanks het advies niet naar het buitenland te gaan. Na de ophef die daarover ontstond keerden ze vrij snel terug naar Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning breekt vakantie in Griekenland af: 'Reacties raken ons'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore