Ga naar de inhoud
Crowdfundingsactie

Steun vernielde Primera-zaak Den Bosch: 100.000 euro ingezameld

Ondernemer Maaike Neufeglise bij Jinek. Beeld © RTL

Zwaar ontdaan en in tranen was Maaike Neufeglise nadat haar Primera-winkel in Den Bosch maandag compleet werd vernield door relschoppers. Veel mensen trokken zich haar lot aan, zo blijkt. Op initiatief van website GeenStijl werd een crowdfuningsactie opgezet. Daarmee is intussen al ruim 100.000 euro opgehaald.

De ondernemer was gisteravond te gast bij Jinek. Daar vertelde ze dat ze hartverwarmende reacties heeft ontvangen van mensen die haar aanboden te helpen met opruimen, die eten kwamen brengen of die telefoontjes pleegden en appjes met steunbetuigingen stuurden.

Verrast

Ze reageerde geëmotioneerd op het nieuws van de tussenstand, dat haar in de uitzending door Jinek werd bekendgemaakt. Die bedroeg toen nog 80.000 euro. "Ik ben vandaag zo verrast door zo veel mensen die ons een warm hart toedragen", aldus Neufeglise. "Die raddraaiers hebben alles stuk gemaakt, maar snel daarna merkte ik in wat voor fijn land we leven, waarin we zorgen dat we alles samen doen."

De ondernemer is van plan haar zaak gewoon weer te openen, wanneer dat kan. "Ik laat me niet wegpesten door terreur."

Bekijk hier het gesprek bij Jinek: 

'Alles is geterroriseerd'

11:38

Telefoontje Rutte

Ook kreeg Neufeglise een telefoontje van premier Mark Rutte. "Het was een heel fijn gesprek", vond ze. Welke details ze had besproken met Rutte wilde ze niet bekend maken.

De forensische dienst van de politie is gistermiddag urenlang bezig geweest met het veiligstellen van DNA-sporen van de overvallers. Neufeglise deed een oproep namens alle ondernemers van Nederland aan de relschoppers om te stoppen: "Dit leidt tot niets, deze boodschap komt niet over. Je richt alleen maar schade aan."

De
Lees ook:
De Primera van Maaike werd geplunderd: 'Geen winkel meer over'