Ga naar de inhoud
Hier was het rustig

Ging het dan overal mis? Naast de rellen was er ook hoop

'Hou vol', te lezen op de Grote Markt in Groningen. Beeld © Sikkom

Rellen. Op veel plekken in Nederland ging het gisteravond mis en de beelden daarvan vonden hun weg in ons land, maar ook daarbuiten. Natuurlijk werd er niet overal gereld. Er waren ook hoopvolle berichten te zien en te lezen. Een kort - en niet volledig - overzicht van plaatsen waar het rustig bleef.

Uit Groningen kwamen de mooiste plaatjes. De belangrijkste oorzaak: sneeuw. Het witte wintergoud zorgde daar voor mooie beelden. Neem bijvoorbeeld de dansende maaltijdbezorgers op de Grote Markt:

In de sneeuw werd ook een boodschap voor de inwoners van de stad geschreven. Vele Groningers verdrongen zich op sociale media om hun trots over de stad uit te spreken.

Ook in Leeuwarden geen onlusten. En daar waren ze uiteraard erg blij mee. 

In meerdere plaatsen in Nederland lieten voetbalsupporters van zich horen. Zij komen niet altijd positief in het nieuws, maar in dit geval was de boodschap dat ze de stad wilden beschermen tegen relschoppers.

Uit Tilburg, Groningen, en ook uit Alkmaar kwamen die berichten. Zo zie je hieronder:

In heel Noord-Nederland werd er gisteren niet gereld. Ook niet in Emmen dus. En van lege straten in de ochtend kun je mooie foto's maken. Zo bewees Jan:

In Nijmegen werd wel gevreesd voor rellen, maar die bleven uit, tot genoegen van burgemeester Hubert Bruls.

En dan nog een paar plaatsen waar je nooit rellen zou verwachten, maar die daarom niet onvermeld gelaten hoeven worden. Ooit gehoord van Barsingerhorn? Ligt in Noord-Holland. Er werd niet gereld. Ook op Schiermonnikoog was het - zoals wel vaker op de Wadden als het niet te hard waait - rustig.