'Benarde situaties'

Thuisbezorgd.nl haalt koeriers van straat in verschillende steden

25 januari 2021 21:10 Aangepast: 25 januari 2021 21:53
Een fietskoerier van Thuisbezorgd.nl op de lege Coolsingel, afgelopen zaterdagavond. Beeld © ANP

Thuisbezorgd.nl heeft uit voorzorg besloten in een aantal steden zijn bezorgers niet de straat op te sturen. De maaltijdbezorgservice wil niet dat bezorgers in onder meer Tilburg, Eindhoven, Den Haag en Nijmegen de weg op gaan. "Omdat we de veiligheid van onze drivers niet kunnen garanderen, hebben we een aantal steden gesloten voor bezorging."

Vanwege de ongeregeldheden van gisteravond vindt Thuisbezorgd.nl het niet verantwoord zijn bezorgers vanavond op pad te sturen. Gisteren zijn een aantal bezorgers in 'benarde situaties' beland, zegt een woordvoerder. 

De koeriers die vanavond waren ingeroosterd, krijgen wel doorbetaald.

Eten bestellen nog wel mogelijk

Deze maatregel betekent niet dat mensen geen eten meer kunnen bestellen in de genoemde steden. Bij restaurants die eigen bezorgers hebben, is bestellen nog altijd mogelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rellen na avondklok: dit gebeurde er in verschillende steden

Alleen de zogeheten 'Scoober-restaurants' komen mogelijk in de problemen met hun bezorging vanwege het besluit van Thuisbezorgd. Zij maken gebruik van de bezorgers van Thuisbezorgd, die nu dus thuis moeten blijven. Om hoeveel restaurants het precies gaat, kon een woordvoerder van Thuisbezorgd niet zeggen. 

Veiligheid voorop

Ook pizzaketen Domino's neemt extra maatregelen vanwege de veiligheid. Een woordvoerder zegt dat een aantal filialen gesloten is, waaronder die in Arnhem en Roermond.  

Maaltijdbezorger Deliveroo is vooralsnog niet van plan om hun bezorgers thuis te houden. Deliveroo houdt de situatie in de verschillende steden 'nauwlettend in de gaten'. "Veiligheid staat voorop", zegt directeur Stijn Verstijnen.

"We volgen de richtlijnen en adviezen van de overheid. Als onze bezorgers hebben dat het onveilig is, kunnen ze aan de bel trekken. We hebben vanavond ook contact met meerdere bezorgers in verschillende steden. Zodra wij signalen krijgen dat het niet veilig is, stoppen we met bezorgen. Maar op dit moment is dat niet het geval." 

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

Teruglezen: zeker 151 arrestaties bij rellen in hele land

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore