Geen schade

Ziekenhuis Enschede doelwit van relschoppers: 'Verschrikkelijk'

25 januari 2021 00:57 Aangepast: 25 januari 2021 06:37
Agenten veegden het plein voor het ziekenhuis leeg. Beeld © SPS Media / Dennis Bakker

Het Medische Spectrum Twente (MST) in Enschede is gisteren aangevallen door relschoppers. Betogers probeerden ruiten in te gooien, maar dat is niet gelukt. "Het is verschrikkelijk dat wij nu doelwit zijn. Juist de mensen die zich zo hard hebben ingezet tijdens deze coronacrisis", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Aan het einde van de avond, nadat het al de hele dag in meerdere Nederlandse gemeenten onrustig was geweest, probeerden relschoppers de ruiten van het ziekenhuis in Enschede in te gooien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rellen na avondklok: dit gebeurde er in verschillende steden

Er is geen schade aan het ziekenhuis, meldt een politiewoordvoerder. Berichten dat er vuurwerk op de spoedeisende hulp terecht is gekomen, blijken onjuist. 

Relschoppers voor de ingang van het ziekenhuis in Enschede. Relschoppers voor de ingang van het ziekenhuis in Enschede.

De politie heeft het plein voor het ziekenhuis schoongeveegd, maar bij het ziekenhuispersoneel zit de schrik er flink in.

Extra beveiliging

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat er extra beveiliging is ingezet om te zorgen dat medewerkers het gebouw vannacht veilig in en uit konden. 

Ook in het centrum van Enschede was het onrustig. De politie en mobiele eenheid (ME) kwamen daar in actie om relschoppers, die demonstreerden tegen de avondklok, van de straat te halen. Rond 01.00 uur vannacht meldde de politie dat het weer rustig was in Enschede en elders in Overijssel. 

Bekijk ook: gisteren was het op meer plekken onrustig, zoals in Den Haag

De sfeer was grimmig en er werd vuurwerk afgestoken en naar de politie gegooid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore